Галвестон: дивне, казкове, нескорене місто



Здавалося, потрапила в місто-казку. Саме таким мені видався на перший погляд Галвестон. Місто розташоване у штаті Техас, (США), на острові біля Мексиканської затоки.
Аж не віриться, що це чепурне, порівняно невелике, за американськими мірками, містечко пережило за часи свого існування стихії і страшні розрухи. Двічі воно було вщент зруйноване. Час від часу його продовжують шарпати урагани. А місто живе, дивує красою і неповторністю. 
У минулому Галвестон був навіть столицею Республіки Техас. Тепер - це популярне місце для відпочинку і туризму. Тутешні пляжі - фантастичні!




У формуванні культури Галвестона найвідчутніший слід залишила Іспанія. Будівлі вікторінського стилю надають місту шарму і величності. Один із них - Палац Єпископа.
 
 
Галвестонці гордяться ще однією будівлею – готелем «Галвез». Його збудувала у 1911 році група підприємців. А в 1900 році тут бушував ураган, який зруйнував місто. Готель «Галвез» є символом нескореності мешканців цього неймовірного острова.



Не менш цікавою є частина міста, де розташовані будинки колоніального періоду. Вони також є історичною цінністю. І виглядають, наче на казкових картинках.
Узагалі, весь Галвестон - музей під відкритим небом.
 
 
 






Побувати в Галвестоні і не скуштувати чогось смачненького із свіжих морепродуктів - просто гріх. А готують тут просто шикарно! Кажу це з власного досвідуJ.

Немає коментарів: